Hvad er hårboller og hvordan forhindrer man dem.

Hvad er hårboller

Der er mange fordele og glæder ved at eje en kat, men hårboller er bestemt ikke en af dem! Disse slimede klumper af pels er ikke det der står øverst på ønskelisten, når man går hen og anskaffer sig en kat.

Var man ikke klar over, hvad en hårbolle var inden man fik kat, så finder man ret hurtigt ud af det. Og hvis man er lige så “heldig”, som så mange andre katteejere, går man altid barfodet rundt i huset, første gang man stifter bekendskab med denne lille gave fra sin kat.

Hvad er hårboller

Hårboller findes for det meste hos katte, men de kan også forekomme hos kaniner. Begge dyr plejer deres pels på nogenlunde samme måde og det er under den soignering, at deres tunger samler hår sammen når de slikker deres pels.

Disse hår bliver under processen slugt og havner i maven. Da håret ikke kan fordøjes ordentligt, ender det ofte med at blive klumpet sammen i maven, hvorefter det senere bliver kastet op.

Desværre mangler kaniner denne opkast refleks, hvilket kan forårsage dehydrering og død.

De er langt mindre farlige for katte og fører sjældent til en dødelig udgang. Derfor kan de stadig være ubehagelige, og føre til problemer, hvis de ikke behandles. Hvis din kat er tilbøjelig til hårboller, er forebyggelse nøglen til dit dyrs helbred. Nedenfor har vi angivet nogle af de nemmeste måder at forebygge hårboller på.

Hvordan undgår man hårboller?

Regelmæssig pleje at kattens pels

Find din bedste kattebørste frem og børst katten godt og grundigt minimum hver anden dag. Dette er især vigtigt i starten af sommeren, når det kolde vejr bliver til varmegrader, og din kat smider sin tykke vinterfrakke.

Daglig pleje af din kat, især dem med længere pels, fjerner overskydende hår og reducerer kraftigt den mængde, den vil sluge når den vasker sig selv.

Daglig børstning hjælper ikke kun katten. Det plejer også jeres forhold, og reducerer mængden af kattehår i huset. Det giver dig også mindre samvær støvsugeren i længden. – Se det er da en win-win

Tørfoder af høj kvalitet

Et højt antal fiber i din kats foder sikrer et sundt fordøjelsessystem, hvilket reducerer chancerne for hårboller. Du kan endda købe kattefoder, der er specifikt sammensat til at forhindre hårboller i maven. Du bør overveje at skifte til foder med denne egenskab, hvis din kat regelmæssigt døjer med dem.

Frisk vand

Sørg for, at din kat har adgang til rent drikkevand hver dag. Jo mere hydreret din kat er, jo lettere er det for dens fordøjelsessytem at arbejde og fjerne pels, der har fundet vej ned i maven. Væske hjælper kattens hår med at passere naturligt gennem deres krop, og forhindrer opbygning af hårbolde.

Diafarm Pasta-gel mod hårbolde

Hvis du har en kat, der til trods for regelmæssig pleje stadig lider af hårboller, kan Diafarm specialgel / pasta anvendes til at forhindre hår i at ophobe sig i maven. Denne gel er aromatiseret og udgør en velsmagende behandling til din kat.

Du kan læse mere om Diafarm ved at klikke på billedet herunder.

diafarm kattemalt. Godt mod hårboller

At reducere og forebygge forekomsten af hårboller kræver ikke meget arbejde. Hvis du har prøvet vores tips mod hårboller, og din kat stadig lider af regelmæssige hårbolde, skal du tale med din dyrlæge, da der kan være andre problemer, der er skyld i de mange hårboller.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere